Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2015 19:13 - Магия за продан
Автор: evanjelina Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1221 Коментари: 0 Гласове:
0



Магия за продан
image "..Човекът се чувства слаб пред силите, които определят живота му.Както винаги стои пред Природата, която не е по силите на човек да изчисли и предугади. А в същото време жадува за безопасност, нужно му е “гаранционно споразумение” от всички напасти. Иска му се сам да контролира своята съдба – и той отива за съвет при “компетентните” хора .."

Въпрос: Съществува ли в действителност такова нещо като магия? Имаме ли способност да използваме свръхестествени сили, за да променяме своята реалност?

Отговор: Не. Самото понятие “свръхестествено” се нуждае от “обновяване”. Ако говорим за това, което стои над нашето естество, то към тази сфера се отнасят всички природни явления.

Ние не можем да повлияем на движението на Земното кълбо и на другите небесни тела – затова пък можем да го изчислим. По същият начин и много други неща са преминали от категорията мистика в сферата на научните концепции.

Но, заедно с това, са останали още множество неизвестни ни явления, които се изплъзват от възприятието ни – и в тази сфера както винаги сме слаби, както винаги стоим пред Природата, която не е по силите да се изчисли предварително. А в същото време, човекът жадува за безопасност, нужно му е “гаранционно споразумение” от всички напасти.

Оттук и магията. Първо, тя на пръв поглед предоставя защита от заплахите и в това число от враговете, на които сега може да противостои с “духовно оръжие”. А като второ, това е възможност да премине в нападение, да утвърди превъзходството си, да очисти територията си от “вредителите”, които стоят на пътя му.

Свръхестественото на приемлива цена

И ето тук, много хора раздават обещания, заявяват, че знаят как се прави това, и ще помогнат, стига да им бъде заплатено за услугата.

Има понятие “черна” и “бала” магия. Ако първата е призвана да нанесе вреда, то втората, напротив, обещава помощ. Но това деление е чисто условно – така, както децата играят на лоши и добри. Човекът се чувства слаб пред силите, които определят живота му. Иска му се сам да контролира своята съдба – и той отива за съвет при “компетентните” хора.

Освен това ни плаши неизбежната смърт на тялото и неизвестността пред нас. Какво ще стане с моята душа? Къде ще попадне? Може ли да се избегне ада и да си осигуриш рай? Това също предизвиква голямо безпокойство, за сметка на което другите могат да правят добри пари.

Въпрос: Значи, вълшебства не съществуват?

Отговор: Не. Но проблема е в това, че всичко, което отнасяме към вътрешния свят на човека, е свързано с нашата психология. В резултат, на човек може да се повлияе по такъв начин, че това да му се стори вълшебство. В това число така става и с много от вярващите хора.

Не може да се направи нищо, доколкото такива са свойствата на нашата психология. В крайна сметка, всичко се случва заради незнание.

Следва продължение…
laitman.bg





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evanjelina
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 315623
Постинги: 192
Коментари: 51
Гласове: 163
Спечели и ти от своя блог!
Архив