Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2012 11:08 - Децата плащат тежко за нашите грешки
Автор: evanjelina Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 755 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.01.2012 11:09


Една от основните причини децата да поемат по лош път е просто липсата на цел в живота.
За да осигурим тяхното благосъстояние, ние трябва да ги обучаваме за епохата, в която навлизаме, и колко жизненоважна е тя за цялото човечество. Те трябва да разберат, че живеем във времена, когато всичко е взаимосвързано, където всеки е част от едно семейство и всеки зависи от всички други.

 Банди:

Проблемни семейства: „Г-н Блеър каза, че „основната причина“ е в отчуждените младежи от проблемни семейства, които живеят „извън каквито и да било норми или правилно поведение“ – феномен, който засяга повечето модерни общества в развития свят.“

Проституция: „Ново проучване за детския секс – трафик срина стереотипа на „непълнолетния секс – работник“. Според това проучване 45% от проституиращите деца в Ню Йорк са момчета.“

Трафик на хора: „Зашеметяващите 46% от целия трафик на хора в САЩ «захранват» проституцията. Средната начална възраст за проституиране в САЩ е 13 г.“ (Да спрем детското робство)

Педофилия: „Една от всеки 7 жертви на сексуално насилие, докладвано на полицията, е под 6-годишна възраст.“ (CPIU)

Употреба на алкохол: „От 83 000 ученици, запитани в анкета, резултатите показват, че 4% от 12-годишните редовно употребяват количество алкохол за една седмица, равняващо се на 19 чаши вино на седмица.“ (BBC)

Депресия: „Във всеки един момент 1 от всеки 10 деца и възрастни са засегнати от сериозни емоционални проблеми.“ (http://www.mentalhealth.samhsa.gov)

Рисково поведение: „Националното изследване за рисково поведение сред младите през 2007 г. показа, че в период от 30 дни 29,1% от гимназистите, участвали в изследването, са се возили в кола, шофьорът на която е пил алкохол, и 18% са носили оръжие. В период от 12 месеца 6,9% от гимназистите са направили опит за самоубийство, 75% са пили алкохол и 47,8% са осъществили полов контакт.“ (www.cdc.gov)

„Самоубийството е третата водеща причина за смърт сред 15- до 24-годишните – в тази възрастова група самоубийството е причина за 12,3% от всички смъртни случаи. През 2007 г. 6,9% от гимназистите, участвали в изследването на рисковото поведение сред младите, са се опитали да се самоубият в последните 12 месеца, а 14,5% сериозно са се замисляли за самоубийство.“ (www.cdc.gov)

Растящо ниво на учениците, изключвани от училище: „Приблизително 6,2 милиона ученици в САЩ на възраст между 16 и 24 год. възраст през 2007 г. са били изключени от училище.“ (CNN)

Една от основните причини децата да поемат по лош път е просто липсата на цел в живота.

За да осигурим тяхното благосъстояние, ние трябва да ги обучаваме за епохата, в която навлизаме, и колко жизненоважна е тя за цялото човечество. Те трябва да разберат, че живеем във времена, когато всичко е взаимосвързано, където всеки е част от едно семейство и всеки зависи от всички други. Това е епоха, в която ние трябва да образоваме себе си и децата си наново, за да станем глобални и интегрални елементи на обществото. По такъв начин децата ще разкрият своята уникалност и как всяко от тях може да даде на света уникален принос. Само, когато децата разберат голямата картина, те ще се почувстват отговорни за ролята си в обществото.

 

imageЕрозията на морала, върху който обществото е било основано, може да си види най-ясно в следващото поколение.Национално изследване, извършено от Home Office, изчисли, че приблизително 6% от всички момчета и момичета на възраст между 10 и 19 години – или около 50 000 души – са членове на банди.“(Британският Камерон: ще поправим разрушеното общество след бунтовете)



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evanjelina
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 315070
Постинги: 192
Коментари: 51
Гласове: 163
Спечели и ти от своя блог!
Архив