Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2012 12:40 - Господарите на света и техните роби
Автор: evanjelina Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 689 Коментари: 0 Гласове:
3



..“Човек не разбира как са го обработили чрез обществото, възпитанието, средствата за масова информация… Не случайно елитите не желаят да променят тези механизми – защото те са заинтересовани от това, ти да си останеш глупак. И в крайна сметка, целият свят продължава да им слугува.“..

Да започнем да работим, съобразно възможностите на всеки, и да осигуряваме на всички нормални базови потребности. Тогава няма да се налага да харчим ресурси за войни, противопоставяния и банкови балони. И така, като резултат, ще имаме свободно време.

Разбира се, тук възниква проблем: какво да правим със свободните часове, които внезапно ще ни връхлетят? Как сега да реализираме себе си?

Но почакайте, а къде, всъщност, реализираме себе си днес? Нима на работното място, блъскайки по десет часа за работодателя? Напротив: получил свободно време и възможност да се разпорежда със себе си, човек ще може, най – накрая да достигне самореализация, развивайки в себе си Човека.

Днес, следвайки извратени канони, ние не знаем какво да правим със свободното си време. Просто сме програмирани, ние сме роботи: прибирайки се след многочасово общуване с компютъра, ние сядаме пред… другия компютър. Обърнете внимание колко ловко обществото е инсталирало в нас програмата на робството. Ям това, което ядат всички; спя, когато всички спят; правя това, което всички правят и това е моят „свободен” живот.

Предполагаш, че без удовлетворяване на егоистичните си желания няма живот. Нима може да се събудиш сутрин и да не побегнеш за нова порция наслади?

И кой ти е казал, че в новото общество сутрин ще седиш на едно място? Тичай, действай – само не използвай егоизма си.

Щом вече сме разбрали, че егоизмът е разрушителен, че ни води към крах, към челен сблъсък с Природата – тогава какво ни остава? Остава ни единствено да го уравновесим. Днес той гори в теб неправилно – по-скоро тлее, отколкото гори. Защото от сутринта си мислиш как да „разбуташ” другите, как да ги „подредиш” в собствена полза. Но можеш да използваш желанието си и по друг начин…

Тук плътно се доближаваме до комунистическата концепция. Съветска Росия направи лоша реклама на комунизма, скривайки с името му неудачния опит да изгради ново общество. И въпреки това, комунизмът в истинския му смисъл е най-прогресивната социална формация.

„Какво ще правя със своята комунистическа свобода? – питаш ти. – Как да изразходвам десет часа на ден?” Така ти се осъзнаваш в собственото си робство. Защото само робът не знае какво да прави, ако господарят нищо не е казал…

Ти казваш: „Не искам! Нима това е самореализация? Друго е да тичаш на бегом на работа – тогава е ясно…” Въртележката на работните дни и вечерите пред екрана, докато не свърши живота – това ти е ясно. Свикнал си с това робство…

Ние, незнайно защо, се страхуваме, че като се откажем от егоизма, желанието ни ще спре да се развива. В действителност е точно обратното: всъщност сега не го развиваме, а го използваме по най-низкия начин.

Тези тенденции разрушават човека и разрушават света. Те преднамерено са били разработени от малък световен елит – за да може в крайна сметка човек да се подчини и да се съгласи на тази надпревара без финал. Всичко е нагласено така, че той да е доволен, да смята това за „хубав живот”. Един процент от върха на човечеството го баламосва и по този начин го превръща в роб. „Какво добро момче – му казват – работи още повече и ще получиш добавка”. И той с удовлетворение се гърби занапред.

Човек не разбира как са го обработили чрез обществото, възпитанието, средствата за масова информация… Не случайно елитите не желаят да променят тези механизми – защото те са заинтересовани от това, ти да си останеш глупак. И в крайна сметка, целият свят продължава да им слугува.

Отърсвайки се от илюзиите, хората ще разберат, че са вкарани в клетка, че живеят по-зле от животни. Защото животните се подчиняват на Природата, неосъзнато, но затова непосредствено. А теб те върти жалък процент от човечеството и ти доволно се усмихваш набит на този „шиш”. Даже не подозираш, че изпълняваш техните заповеди, които десетки години ти се втълпяват от екраните, от вестникарските колонки и по други съответни канали. Ти си по-зле от дресирано кученце. Виж какво те карат да купуваш и с какви развлечения те тъпчат. И ти предано изпълняваш заповедите им – от сутрин до вечер. Ти си абсолютно несвободен, в главата си имаш програма, която те е подчинила и поробила напълно.

Докато елитите не почувстват, че стоят на прага на провал, ще е много трудно някакво послание да стигне до света. Те знаят какво правят. В техните ръце са всички нишки, които държат човечеството в юзди. А демокрацията ти се подхвърля като кокал, за да си играеш с него около колибката. „Господарите на света” са дотолкова поразени от собствената си гордост, че не разбират, че по този начин разрушават и самите себе си.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evanjelina
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 315630
Постинги: 192
Коментари: 51
Гласове: 163
Спечели и ти от своя блог!
Архив