Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2012 11:04 - Две сили
Автор: evanjelina Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 657 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.01.2012 11:16


..можем да започнем с това: поне да не си вредим един на друг. Доколкото аз не бих искал някой да ми навреди, дотолкова мога да се въздържа да не вредя на другите. Всички знаем, че любовта не може да бъде създадена със сила. Любовта е резултат от баланса и хармонията на всички части на природата. Това е процесът пред нас.
Цялата природа се състои от две сили, съществуващи в нея: силата на получаване и силата на отдаване. Особеното в наше време е, че сме на прага да открием силата на отдаване в света. Все още нямаме правилните инструменти, за да знаем как да използваме силата на отдаване правилно и оптимално. В действителност, обществото като цяло все още е в своето детство в това отношение и дори,  още по-точно,  е като неродено бебе. Истината е, че може да не искате да приемете този факт, но е трудно да го отхвърлите.

Всичко това е обвързано с нашите общи жизнени процеси. Ако говорим за системата от неща от първа необходимост, тогава всеки прави това, което му харесва, но понеже говорим от позиция на глобални взаимни връзки, исторически връзки на човешката раса, на мъже и жени, и техния общ резултат – децата, тогава трябва да започнем да приемаме определени ценности и да придаваме нови емоционални отношения на стари въпроси.

Животът повече не може да продължава да бъде механичен сбор материя за период от месеци или години, или числа и данъчни доклади. Точно както човек търси хляб за да живее, неговата душа също търси храна: емоционалният комплекс от нашата взаимност, заедно с по-напреднали форми на нашето общо развитие. Това са процеси, които ще вземат всички наши подновени творчески сили на подновения ни живот.

До днес можехме да управляваме, защото бяхме водени главно от егото и нашето развитие беше естествено и неизбежно. Една и съща форма се е развивала от поколение на поколение, за да запълни материалното пространство през времето. Всеки исторически период се характеризира с различни трансформации, но всички те са имали общ знаменател: да ни доведат до изчерпване на нашите лични материални възможности, което е билетът ни за новия, общ свят. Стоим на прага на този нов свят.

Както споменахме по-рано, силите на отдаване започват да действат в нашия свят, но все още не и с нашето съзнателно участие. Да отдаваме, тоест да получавам нещо, извън нормата за „връщане на това, което съм дал“, беше невъзможно досега. Разбира се, ние може да даваме пари на бедните по целия свят, но в замяна на това действие, получаваме уважението на другите или ако го правим анонимно, все пак получаваме лично удовлетворение. Ние можем да извършваме такъв вид отдаване. Но да отдаваме просто така, заради самото отдаване, за общото благо, при което цялата печалба от моята работа ще отиде за общото благо: това все още е доста далеч от нас.

Ще достигнем фазата на изпълнение постепенно, просто както правим всеки друг естествен процес в живота си, преминавайки от прости към по-сложни фази. Така че, преди да изучим и използваме общата сила на отдаване, която съществува в природата – любовта, можем да започнем с това: поне да не си вредим един на друг. Доколкото аз не бих искал някой да ми навреди, дотолкова мога да се въздържа да не вредя на другите. Всички знаем, че любовта не може да бъде създадена със сила. Любовта е резултат от баланса и хармонията на всички части на природата. Това е процесът пред нас.

Заключение:

Цялата удивителна система на природата, Вселената през цялата историята чака да продължи своето желано развитие. „Желано” подчертава контраста на провалената система, в която живеем сега, или по-лошо – наследството, което ние предаваме на нашите деца и внуци – един изчерпан и нещастен свят.

Точно това е моментът, тук и сега, когато ролята на жената е от жизнено важно значение за продължаването на нашия вид на планетата, за самия живот. Мъжът по природа би бил щастлив да продължи да играе в много болния пясъчник на нашето време; да играе с финансовата индустрия и армията, да играе дотогава, докато не остане и един човек на планетата. Единствената сила, която може да властва над тази детска игра в момента, е тази на глобалната жена. Продължаването на живота зависи от наличието и намесата на жените.

70% от световното население се състои от жени и деца. Културната им склонност да създават истински и добър живот тук на земята трябва да излезе на предни позиции. Импулсът и желанието трябва да дойдат от жените – те трябва да вземат юздите в свои ръце. Това може да звучи леко преувеличено, но е истина. Всички разрушителни последствия, които мъжете донесоха на света, сега излизат наяве, едно след друго.

Знае се, че жените са по-практични, по-близки до природата, търсещи сигурност, многофункционални. Те са източникът на живот, който донася децата на света – те трябва да бъдат действащата част на нашето време, на новия свят. По-сигурно е да предположим, че мъжете не ще направят промяната лесно и няма току-така да се откажат от своите игри. Ето защо, тъй като кризата се задълбочава, светът ще става все   по – зависим от решителността на жените да запазят и подобрят общото състояние на качеството на нашия живот.

Жени на власт:

Ирландия: Президент Мари Мак Алис, 11 ноември 1997

Финландия: Президент Таря Халонен, 1 март 2000

Германия: Канцлер Ангела Меркел, 22 ноември 2005

Индия: Президент Пратихба Патил, 25 юли 2007

Аржентина: Президент Кристина Фернандез де Кирчнер, 10 декември 2007

Бангладеш: Главен министър Шейх Хасина Важет, 6 януари 2009

Хърватия: Главен министър Йадранка Косер, 6 юли 2009

Литва: Президент Далия Грибаускаите, 12 юли 2009

Коста Рика: Президент Лаура Чинчила, 8 май 2010

Австралия: Главен министър Джулия Джилард, 24 януари 2010

Словакия: Главен министър Ивета Радикова, 8 юли 2010

Бразилия: Президинт Дилма Роусеф, 1 януари 2011

Швейцария: Президент Михелине Калми-Рей,  1 януари 2011

Перу: Главен министър Росарио Фернандез, 19 март 2011

Източник

ARI Institute




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evanjelina
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 315059
Постинги: 192
Коментари: 51
Гласове: 163
Спечели и ти от своя блог!
Архив