Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2011 13:05 - РАВНОПРАВИЕ МЕЖДУ МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ ?
Автор: evanjelina Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1295 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.02.2011 15:40


Откъс: Проблемът при хората е, че всичко се ръководи от егото и моралните задължения съществуващи между нас. Именно егото доведе нашите взаимоотношения и роли до дисбаланс.

Жената изпълнява своята роля бидейки противоположна (и не равна!) на мъжът.

Мъжките и женските роли в живота до толкова изгубиха своите определения, че хората забравиха каква трябва да бъде идеалната роля за всеки мъж и всяка жена. Това оказва влияние на взаимоотношенията между мъжът и жената и довежда до неясноти между самоличността на хората.

Колкото и желание да имаме за създаване на чисто равноправие – според нашето разбиране за него, в резултат то не облагодетелства нито мъжете, нито жените.

Това не прави животът ни по-балансиран, по-хармоничен, по-справедлив и по-щастлив, защото пътят по който се опитваме да създадем „равноправие” е насочен срещу законите на природата.

Вместо да се учим от природата как да подредим животът си, ние започнахме да мислим че сме над природата и започнахме да създаваме наши собствени закони. В действителност нашият живот е част от природата. Трябва да оставим тя да ни покаже как да създадем идеални взаимоотношения между нас и да живеем в хармония един с друг.

Мъдростта на Кабала ни позволява да създадем тези идеални взаимоотношения. Тя разкрива природните закони, позволявайки на човек да извършва правилните действия по отношение на мъжете, жените и децата. Без това знание е невъзможно да подредим животът си по желаният от нас начин. По-скоро с всеки изминал ден ще изпитваме все повече проблеми и страдания.

Как неяснотите около половете оказва влияние? Преди всичко взаимоотношенията между мъжете и жените са нарушени на човешко ниво. Например в животинският свят мъжкият винаги удовлетворява нуждите на женската. Проблемът при хората е, че всичко се ръководи от егото и моралните задължения съществуващи между нас. Именно егото доведе нашите взаимоотношения и роли до дисбаланс.

Какъв е най-правилният начин за създаване на баланс между нас? Написано е, че жената е създадена за да помага на мъжът, т.е. жената изпълнява ролята си именно когато е противоположна (а не равна!) на мъжът. Да бъде противоположна на него означава да му помага в достигането на духовната цел. По този начин и двамата ще я достигнат.

  http://www.kabbalah.info/bg/life-and-family/kabbalah-and-relationships/31-equality-between-men-and-women-good-or-bad



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evanjelina
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 315633
Постинги: 192
Коментари: 51
Гласове: 163
Спечели и ти от своя блог!
Архив