Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2016 22:38 - Бъди готов! Винаги готов!
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 886 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Преди Деветдесет и четири години на 19 май 1922 година, на втората всеруска конференция на комсомола било прието решение за повсеместно създаване на пионерски отряди. Организацията, първоначално носила името Спартак, а след смъртта на В.И.Ленин през 1924 година справедливо и заслужено получила неговото име.  По късно всяка година на 19 май Съветската страна отбелязвала Деня на  пионера.

Социалната структура октомвриец-пионер-комсомолец била насочена на създаване у съветските деца, юноши и младежи вътршено идеологическо развитие, стремеж да се расте и развива, ставайки достоен на своите героически деди и бащи.

Пионерската организация учила децата да живеят в съветското общество, развивала такива важни човешки качества, като трудолюбие, другарство, уважение към по-старите, смелост издръжливост, вярност към идеите на коммунизма и много друго, без което не може да се изгради истински строител на комунистическото общество.

И пионерите доказали, че са достойни в паметта на своите велики деди и бащи. В победата на Великата Отечественна война пионерите изиграли не малка роля, заставайки зад машините на фабриките и заводите, трудейки се наравно с възростните в колхозите и совхозите, заменяйки  старите братя-комсомолци, бащи и деди, които отишли на фронта. Много пионери и сами загинари на фронта във войната. Немалко извършили велики подвизи, ставайки истински герои на Съветската страна.

А как ние, пионерите от следвоенната съветска епоха с ентусиазъм и възторг събирахме и предавахме старо желязо, хартия, помагахме на пенсионерите, старите хора! И кой от съветските пионери не помни това вълнение, с което ние се готвихме да встъпим в редиците на масовите общественно-политически организации? Как под звуците на духовата музика и барабани ни връзваха червените връзки, а ние тържественно се клехме на вярност към делото на Ленин и комунистическата партия.

Пионерът е за всички деца пример!

Съветският съюз не е жалел средства за децата и младежите. В СССР били построени прекрасни Дворци на пионерите и детски лагери. Дейността на пионерските организаций в Съветския Съюз и другите соцстрани по мащаб и значимост е превъзхождала свя буржоазен прообраз и аналог — скаутското движение. Пионерското движение се отличавало от него и по характерни аспекти —  пионерската система носила всеобхватен държавен характер и поставяла си за цел идеологическо възпитание на децата в социалистическото общество — бъдещи строители на комунизма.

imageЗАКОНИ НА ПИОНЕРИТЕ

Пионерът е предан на Родината, партията, комунизма.

Пионерът се готви да стане комсомолец.

Пионерът се равнява на героите в борбата и труда.

Пионерът почита паметта на загиналите борци и е готов да стане защитник на Отечеството.

Пионерът е най-добър в ученетор труда и спорта.

Пионерът е честен и верен другар, винаги смело стоящ за истината.

Пионерът е другар и вожд на октомври.

Пионерът е приятел на пионерите и децата от всички страни.

Счед разпадането на СССР в съвременна буржоазна Русия Деня ня пионера е престанал да бъде официален праздник. Днес много граждани заблудени от буржоазния светоглед, виждат в такъв подход към възпитанието на младежите недостатък, защото миждате ли такова идеологическо замъгляване на мозъците прави от хората марионетки. Но не разбират това, ме те самите са станали марионетками. И тази свобода, която е била у съветските пионери нито те самите виждат, нито техните деца днес не виждат.

Да  попитаме тези граждани, недоволни от комунистическата идеология, а каква идеология те предлагат в замяна? Идеологията на буржоазното общество? Идеологията на толерантство, неудържимо потребление и еснафщина?

Уф! Идеалите на свинете, лежащи в лъжа от мръсотия и не подозиращи, че има съвсем друг свят — чист, светъл, щастлив за всеки и всички.

И именно към такъв свят ние ще вървим и ще го търсим! Ние завещаваме на своите деца да го съхраним, като зеницата на окото си, защото няма нищо по-скъпо на света от песните на децата, не знаещи експлоатация, глад и войни.

 

Сергей С.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659858
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031