Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2013 11:55 - Икономиката на бъдещето?
Автор: evanjelina Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 993 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.02.2013 11:58


Потребителите създават в мрежата сайтове, в които вземат под наем жилища, коли, велосипеди и оборудване, потребителите наемат, това от което се нуждаят от частни лица, има фирми, които предлагат на собствениците да извлекат малки приходи от собствеността си.
Концепцията за споделяне е нова и за такова нещо до преди няколко години, беше невъзможно да се мисли. Парите директно текат от джоб в джоб. Развитието на технологиите ускорява движението в тази област. Ние излизаме от модела, където всички са обвързани със своята собственост, и сме все по-близо до този, който се основава на достъп до имота.
Измени се отношението към собствеността – това е най-значителното следствие от  рецесията. Основата на потребителското общество – владеенето на имущество – се оказа разколебана. Идеята за свобода от собственост се харесва особено много сред младото поколение – така хората могат често да сменят местожителството си, начина им на живот става знаичтелно по-гъвкав, те са просто културно програмирани да вземат и отдават под наем, и да ползват вещите си съвместно с непознати. Те не купуват вестници, а откриват и разпространяват новините във фейсбук и туитър. Не купуват DVD-та, а си разменятсериали и всякакви материали в торентите. Не си купуват CD а се абонират за музика на специалиираните места за такива услуги.

http://www.forbes.ru/tehnologii/internet-i-svyaz/233876-ekonomika-budushchego-kak-servisy-vrode-airbnb-menyayut-potrebite

Разглеждайки тази тенденция, можем още веднъж да се убедим в това, че всички тенденции вървят към обединение, единство, сближаване. Което е следствие от новата потребност, проявяваща се в хората по програма на Природата. Промени водят до една интегрирана икономика, която ще бъде максимално най-икономичната и ще предостави на всички условно равен достъп до доставките и услугите. При условие, че самите хора продължат енергично да търсят възможности за икономия на материали, енергия и труд.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evanjelina
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 315852
Постинги: 192
Коментари: 51
Гласове: 163
Спечели и ти от своя блог!
Архив