Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2012 10:14 - Какво трябва да се направи за да оцелее цивилизацията?
Автор: evanjelina Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1155 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 12.05.2012 10:16


Мнение (Е. Абрамян, проф., д.т.н): Единствения път човечеството да се съхрани, да се спре поредицата от глобални войни и да се отстранят възникващите кризи е да се премине през редица глобални преобразования на възпитателната система, насочеността на средствата за масова информация, оформящи системите на нашето поведение. Да се измени глобалният манталитет.

Пропагандата и образованието трябва да бъдат насочени към внедряване на толерантност, миролюбие и равноправие. Към отстраняване на агресивността, националната и религиозната вражда, към отстраняване на свръх потреблението. За промяна на манталитета трябва да се използват бързо прогресиращи технологии – глобалните информационни мрежи и дистанционното образование.




Гласувай:
0



1. анонимен - ДА се забранят:
12.05.2012 11:54
усилването на звука при реклами,билбордовете по пътищата,повече от 1 жилище и кола на човек,раждането на повече от 3 деца.Които не си плащат данъците и консумативите-не гласуват и т.н....
цитирай
2. evanjelina - Забраните до нищо добро не водят:
12.05.2012 17:25
Човекът - е желание за наслаждение, такива сме създадени - с егоистично желание за напълване и никой от нас не е виновен затова. Но в тази безкрайна гонитба за напълване - с храна, секс, знаия и всички материални придобивки, накрая хората сами трябва да осъзнаят, да се уверят, че да се напълват вечно с удоволствия не ги прави щастливи - само бягат непрестанно за нови и нови придобивки и накрая - нищо - придобили желаното, удоволствието изчезва, ние на момента спираме да му се радваме, започваме да се стремим към следващото... Единственото което може да зарадва завинаги човек, да го накара да се чувства истински щастлив, без това щастие да изчезне мигновено е - да радва, напълва другите около себе си - тази радост никога не изчезва! Осъзнавенето на това, че отдаването е най-голямото напълване е сложен и дълъг процес, процес на ново възпитание на хората, в който средствата за мас информация могат много да помогнат, когато те самите го осъзнаят! Вземайте пример от природата - в нея всяка част е интегрално свързана с всички, за себе си приема само необходимото за да живее и работи за общото благо. Само човекът нарушава тази хармония, работейки само за собствения си интерес, мачкайки останалите, и унищожавайки природата... Но това със забрани - не може да бъде осъзнато - спомнете си насила наложението комунистически модели, за пример.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evanjelina
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 315051
Постинги: 192
Коментари: 51
Гласове: 163
Спечели и ти от своя блог!
Архив