Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2012 11:05 - Тежко е да се живее, когато у теб има само „АЗ”
Автор: evanjelina Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1652 Коментари: 0 Гласове:
3



imageДецата са отражение на нашата ценностна система, която на свой ред, забележително се променя. Социолозите поясниха: през 2011 г. сред качествата, които родителите биха искали да възпитат у децата си, преобладават умението да постигат целите си, да отстояват себе си и чувството за отговорност. А през 1998 г. това бяха добрите маниери, умението да се държиш в обществото и умението да общуваш с хората. Сега тези качества не влизат дори в първата петица.

По думите на психолога Ирина Гончарова, тези данни говорят за това, че светът става твърде жесток, а хората все по-зациклящи върху себе си. „По-рано говорехме „ние”, а сега –„аз”. Но като практикуващ психолог ще ви кажа: тежко е да се живее, когато у теб има само „аз”. Ти си един и недоверието ти към света е много силно” – каза тя.

В тази ситуация детето, по думите на психолога, трябва да знае, че родителите го обичат просто така, не заради някакви постижения, и че ще му простят всички грешки. „Но детето не бива да се хвали просто така. И това не означава, че на грешките му ще се отговаря с: „Няма страшно” – добави тя. С детето трябва да се разговаря, особено във възрастта, когато се социализира – от 4 до 7 години. И на второ място е собственият пример”.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evanjelina
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 315883
Постинги: 192
Коментари: 51
Гласове: 163
Спечели и ти от своя блог!
Архив