Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2012 10:45 - Следващата голяма криза: безработица
Автор: evanjelina Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 972 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.01.2012 10:45


Тъй като произвеждаме далеч повече отколкото всъщност се нуждаем, нарастващата безработица е неизбежна в следващите години. Нищо не може да е по-вредно за обществото от милиони образовани хора, които всяка сутрин се събуждат без да имат какво да правят.

Международната организация на труда предупреди за „белязано“ поколение от млади работници, изправени пред опасен микс от висока безработица, повишена пасивност и несигурна работа в развитите страни, както и постоянна бедност при много работа в развиващият се свят.

„Глобалните тенденции за работа на младежта за 2011“: лошият късмет на поколението, което постъпи на трудовата борса в годините на Голямата депресия донесе не само сегашната неприятна ситуация на безработица, стреса от социални опасности, свързани с нея, и продължителното бездействие, но също и възможни дълготрайни последствия от гледна точка на бъдещи ниски заплати и недоверие в политическата и икономическата системи.

Ставаме свидетели на едни и същи тенденции по целия свят: повишаваща се безработица, повишаващ се дълг, глад, бедност, престъпления, безпокойство сред младите, протести, яростни бунтове в по-малко развитите страни, полицейска жестокост, сваляне на режими и мафиотски отмъщения на лидери.

Когато индустрията и услугите се намалят до необходимото ниво, милиони хора ще бъдат освободени от излишни длъжности. Колкото и невероятно да изглежда, от този момент нататък трябва да произвеждаме само каквото е необходимо за нормално съществуване и да разпределим обема на работа на много хора, които да работят по 2-3 часа на ден, а не на малко хора, които работят по 8-12 часа на ден.

Решението: Да заемем хората с изучаване на новия интегрален свят

Нашето освободено време трябва да бъде посветено за изучаване на глобалния свят, новото интегрално общество, за създаването на обществена промяна, която ще повлияе позитивно на цялото човечество. Ученето ще научи човек и обществото като цяло как да постигнем правилния баланс в нашия живот и ще даде ново виждане за оцеляването в днешното динамично обкръжение. То ще позволи на участниците да реализират своя пълен потенциал и да използват своите уникални качества, за да дадат приноса си на цялото общество по нови начини.

Отсега насетне голяма част от свободното ни време трябва да бъде посветено на образование, за да можем всички да научим как да свържем законите на новия интегрален свят с нашата взаимна полза. Курсовете, финансирани от правителствата, ще се считат за работа, защото чрез тях, светът ще може да се доближи до устойчиво състояние и разкриване на нашето следващо ниво на развитие по добър начин.

Тези курсове ще бъдат изискване за обществена сигурност, без изключения. Различни слоеве на обществото като тези, които получават помощи, пенсионерите, безработните и затворниците веднага могат да бъдат обучавани по такъв начин. Други целеви групи включват институции и програми, които са финансирани от правителството, и всички, които получават държавна заплата: учители, работници в Спешно отделение, полицията, армията и т.н.

Трябва да накараме хората да учат. На тях ще им се плащат помощи за безработни, което ще е най-добрата стратегия и за напред. Те ще учат в какъв свят живеем, какво ни очаква и какви предизвикателства ни поставя вселената. Това не е нечия прищявка или пък интересите на някоя партия или политически лидер. Природата ни предизвиква. А предизвикателството е да се променим. Не е нужно да променяме нищо освен самите себе си.

Големи медийни групи трябва да участват в този процес, създавайки нови телевизионни, интернет и радио програми под формата на образователни програми и курсове, които всички ще трябва да следят. Ще се изисква хората да ходят на изпити, точно както сега го правят, за да получат лиценз. Основното е, че целият свят трябва да заеме мястото си в класната стая. Трябва да използваме всички средства за комуникация, за да научим хората как да живеят в новите условия. Колкото по-рано обществото започне да разбира и прилага тези промени, толкова по-скоро ще започнем да усещаме, че живеем в богат, сигурен и комфортен свят.

Новият образователен метод ще се състои във внедряване ценности на взаимна загриженост. Обществото ще бъде образовано за нуждата да развие нов вид връзки между хората чрез училища, медийни канали, интернет и реклама. Хората ще разберат, че връзките между индивидите във всяка страна и между отделните държави вече са основани на взаимна зависимост.

Нашите връзки са толкова стегнати, че трябва да развием загриженост за нашите нужди един на друг. С други думи, вече сме свързани чрез неотменни връзки и затова трябва да се приспособим правилно във всеки аспект от живота ни. Ако всяка група с общи интереси се грижи само за собствените си нужди, цялата система накрая ще пропадне.

ARI Institute




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evanjelina
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 315866
Постинги: 192
Коментари: 51
Гласове: 163
Спечели и ти от своя блог!
Архив