Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2011 11:35 - ЖЕНСКАТА СИЛА И МЪЖКАТА СЛАБОСТ
Автор: evanjelina Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2498 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 09.03.2011 22:27


Въпрос: Какво трябва да се направи с факта, че мъжете се страхуват от силни жени и бягат от отговорности и инициатива?

Отговор: Ние сами сме достигнали до това. Нито една жена не иска да бъде силна. Нито една жена не иска да бъде експерт, за да заработва добре и да отглежда децата си сама. По природа жената се стреми към домакинството. Тя иска деца и всичко да съществува според природата. Но ако мъжете не изпълняват отговорностите, които са им възложени, тогава поради липсата на друго решение, жените в наши дни са принудени да действат със собствени сили. И аз им свалям шапка за това.

В резултат виждаме, че жените са по-независими и се адаптират по-добре в нашия свят. Освен това, те притежават вродена издръжливост, която надминава тази на мъжете. Те имат мощ и сили на духа, защото в края на краищата, те са по-близо до природата.

От друга страна, мъжът просто се носи в облаците. Той е като голямо дете, което е намерило професия с компютри или технологии и си играе с играчките точно както е правил в детството. Той намира удоволствие в това. В крайна сметка, модерното общество уважава тези игри, като икономическата борса, работата или това да повисиш с приятели след работа и така тече животът. А ако мъжът има нужда от подкрепа, той се връща при майка си.

За нещастие, колкото по-нататък отиваме, толкова по-разпространен и обществено приет става този феномен, всъщност става норма и модерна тенденция.

А всъщност всичко е толкова просто - Не трябва гледаме различията, не трябва да търсим преимуществата на единия пред другия, да съдим за това егоистично. Напротив, нашият подход трябва да бъде алтруистичен: как да съединим мъжът и жената, за да стигнат до целта. Защото не е възможно тя да бъде постигната, без съвършеното единство между тях.

От беседа за жената, 07.03.2011
http://laitman.bg/



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zelas - Ами аз викам да вземете да си напр...
09.03.2011 11:46
Ами аз викам да вземете да си направите едно женско царство и да ви гледаме сеира, като сте толкова сербез. Ама е лесно да се говорят глупости в нета, айде действайте, откога го чакам този театър.

Ама от криворазбрана цивилизация, бре!

п.п. Тези чупки в кръстта за кого ще ги правиш в женското царство?
цитирай
2. evanjelina - Кои чупки и за тях ли е писано тук???
09.03.2011 11:53
Не трябва гледаме различията, не трябва да търсим преимуществата на единия пред другия, да съдим за това егоистично. Напротив, нашият подход трябва да бъде алтруистичен: как да съединим мъжът и жената, за да стигнат до целта. Защото не е възможно тя да бъде постигната, без съвършеното единство между тях.
цитирай
3. evanjelina - и освен това -
09.03.2011 11:59
статията е създадена от МЪЖ, и то ЗНАЕЩ МЪЖ!
Може би е добре да попрочетеш малко от него преди да “аманнннничиш“?
И не се сърди, аз не трвърдя изобщо, че жените са безгрешни - напротив и двата пола имат много да работят над себе си и това ще стане... :-)
цитирай
4. zelas - Какво ме интересува че е написана от ...
09.03.2011 18:09
Какво ме интересува че е написана от мъж, той да говори за себе си само и това че ти тук само повтаряш нечии щуротии не те оневинява, че не мислиш със собствената си глава.
цитирай
5. evanjelina - да теб не те интересува, за никого, за нищо - само ти да си добре - нали?
09.03.2011 22:27
и това е тъжното и сложното но............ за теб и тези като теб, препоръчвам - прочети малко, особено, когато ще коментираш неща, които никак не знаеш!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evanjelina
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 315672
Постинги: 192
Коментари: 51
Гласове: 163
Спечели и ти от своя блог!
Архив