Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2011 11:38 - ВНИМАНИЕ - ДЕЦА!
Автор: evanjelina Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2541 Коментари: 3 Гласове:
22

Последна промяна: 11.02.2011 09:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Човечеството изпитва криза във всички жизнени сфери, защото целия ни живот е построен на егоистичната природа, развитието на която завършва. Точно това поражда в новото поколение такива явления, като неспособността за социално взаимодействие – аутизъм, нарушение на развитието, отклонения в поведението.

Въпрос: В последно време расте броят на децата, неспособни на социално въздействие. Защо се случва това и как да им помогнем?

Отговор: Сега в човечеството се проявяват много нови (странни и неразбираеми за нас) явления. За тези явления науката кабала дава общо обяснение: ние се намираме в завършителния период на егоистичното развитие на човечеството и стъпваме в периода на неговото поправяне. Поправянето се състои в това, да не използваме егоизма за привличане, поглъщане, напълване за себе си, използване на другите хора за наше наслаждение.

Идвайки до края на развитието, егоистичното желание чувства опустошеност и отсъствие на удовлетворение. То не може да се развива понататък: нито относно нормалното поведение в обществото и социалното взаимодействие, нито в областта на науката и културата, възпитанието и образованието, в семейните отношения – в нищо. Човечеството изпитва криза във всички жизнени сфери, защото целия ни живот е построен на егоистичната природа, развитието на която завършва. Точно това поражда в новото поколение такива явления, като неспособността за социално взаимодействие – аутизъм, нарушение на развитието, отклонения в поведението.

Освен това, тези явления се отразяват и на развитието на медицината: в миналите поколения такива деца просто не се оживявали – никой не е знаел как да се занимава с тях.

Да се помогне на такива деца може само с помощта на поправянето на егоизма, тъй като това е част от обществото, която е непоправена относително цялото общество. Ако ние се заемем с поправянето и усилим положителната сила  на любовта и взаимодействието, то с това ние ще ги излекуваме.

Изведнъж ние ще видим, как те започват да чувстват, реагират и разбират повече – просто те ще започнат да живеят. Ние ще ги оживим с това, че в процеса на занятие с науката кабала притегляме в нашия свят общата добра сила и се стараем да се отнасяме към всички с добро. Само по такъв начин можем да победим всички проблеми, свързани с общата криза.

От телевизионната програма “попитай кабалиста“ №187, 07.07.2010

http://www.kabbalah.info/rus/content/view/frame/67949?/rus/content/view/full/67949&main

http://laitman.bg/






Гласувай:
22



1. анонимен - Поздравявам те за постинга. Постови тоя пасаж в постинга на Никодима.
06.02.2011 19:12
Човечеството изпитва криза във всички жизнени сфери, защото целия ни живот е построен на егоистичната природа, развитието на която завърши. Точно това поражда в новото поколение такива явления, като неспособността за социално взаимодействие – аутизъм, нарушение на развитието, отклонения в поведението.

цитирай
2. анонимен - Дали наистина е завършило разви...
08.02.2011 19:20
Дали наистина е завършило развитието на егоистичната природа на човека. Не вярвам.
цитирай
3. evanjelina - да - в преходния период се намираме
10.02.2011 12:23
скоро ще завърши периода на развитие на егоистичната природа, а периода на поправяне в същото време вече е започнал - затова свидетелства настъпилата криза във всяка една област, преиодът на преход или промяна е винаги труден, но необходим, т.е. - всяко зло - за добро! )))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evanjelina
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 315826
Постинги: 192
Коментари: 51
Гласове: 163
Спечели и ти от своя блог!
Архив