Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2011 08:48 - КОСВЕНИТЕ ПРИЗНАЦИ НА ЛЮБОВТА
Автор: evanjelina Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2142 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 14.01.2011 08:50


Как да разбереш обича ли те любимия както ти него? А ти самият обичаш ли? (Ако изведнъж започнеш да се съмняваш в това).

Когато обичаш, ти се иска да правиш много хубави неща за скъпия ти човек. И ако той направи нещо за теб, ти изпитваш чувство на срам, докато не му се отблагодариш в отговор. Ако направиш ответна крачка и тя е малко по-голяма от това, което са направили за тебе, това вече означава любов.

Защо изпитваш именно чувство на срам, а не благодарност или признателност, а срам? Ако някой прави нещо за теб, а ти не можеш нищо да направиш за него, не можеш даже да му покажеш, че изпитваш наслада от подаръка му, то на теб ти е така мъчително срамно от това, че по-добре да се откажеш от подаръка, отколкото да го приемеш, защото не можеш да се отблагодариш подобаващо.

Накратко, ако ти не изпитваш чувство на срам от това, което прави за тебе любимия и този срам не те стимулира за ответни стъпки, то ти не обичаш. Просто употребяваш. Точно така, и ако твоят любим не изпитва срам за това, че ти правиш нещо за него и не се старае да даде нещо в отговор, това означава, че той не те обича. Той е потребител.

Отсъствието на срам от получаването е признак за отсъствие на любов. Защото любовта, това е все пак отдаване. Да, получаването също може да бъде отдаване, ако можеш да получиш, за да доставиш удоволствие на даващия, а не заради собственото си напълване.

Това много ясно личи в секса. Ако сте влюбени, то навярно правите секс. Ако любимият те обичат, той няма да получи чувство за опустошение след секса. Ще бъде готов да го прави отново, докогато ти имаш потребност от това. Това е като обяда. Сам ти можеш да изядеш само един обяд. А да раздадеш, за да нахраниш другите, можеш хиляди обяди, защото не го правиш за себе си. Тук няма насищане и преяждане. В секса усещанията са подобни.

Затова, ако твоят избраник след секс е удовлетворен и повече нищо не иска, а ти имаш усещане, че просто са се възползвали от теб, знай, той не те обича. Той е потребител. Потребителят мисли само за своето наслаждение, затова не може „ да изяде повече отколкото събира стомахът му”. Той не усеща твоите желания и те са му безразлични. Той наслаждава себе си, а не теб.

Помисли, трябва ли ти такъв човек? Изял е обяда и си отишъл, докато пак изгладнее.

Между другото потребителите рядко са щастливи. Обикновено личният им живот не върви. Романите им са кратки и често те поддържат няколко връзки едновременно, по този начин неравенството отдаване – получаване не се забелязва толкова.

Получава се, че да си отдаващ е много по-изгодно: и любовта си ще съхраниш, и ще направиш щастлив любимия човек.

 

http://www.kabbalah.info/bulg/blog/%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D1%82%D0%B0/



Гласувай:
5



1. анонимен - Ами ти нали каза че употребяваш л...
14.01.2011 08:57
Ами ти нали каза че употребяваш любовта само когато имаш нужда от нея.
цитирай
2. evanjelina - Я моля те ми цитирай къде е споменато това, без да вадиш думите от контекста!?
27.01.2011 19:43
Я моля те ми цитирай къде е споменато това, без да вадиш думите от контекста!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evanjelina
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 315639
Постинги: 192
Коментари: 51
Гласове: 163
Спечели и ти от своя блог!
Архив